Monday, September 28, 2009

ATTENTION to BlackBerry STORM Users!!!


Anda pakai henpon Blackberry Storm?

ye?
jika ye, sure korang rasa henpon tu agak lagging..
agak lembab...
kan kan?

sebenarnya, RIM dah release official OS update utk Storm
asal2nya, Storm dari Celcom yang aku pakai ni version OS dia is 4.7.0.122

now RIM dah officially release version 4.7.0.167

aku dah load os ni and dah try guna lebih kurang 3 hari..
apa yang aku leh kata, os .167 ni lebih mantapppppppp

storm lebih responsive..
memory leak kurang (masa pakai .122 free memory aku just 3mb.. now leh dapat 27mb!! lebih besar free mem, lebih pantas storm tu.. kurang lag)
battery life seems to be improving A LOT ! dulu batt leh tahan sehari.. now leh dapat 2 hari or 3 hari dgn kadar penggunaan yg sama (btw, aku hardcore user.. pantang ada masa lapang mmg aku akan godek storm ni )

radio reception pun seems to be improved..
if sebelum ni aku dapat 2-3 bar kat certaian area, with this new os aku leh dapat 4-5 bar.. full bar..

tapi... STILL 3G WITH CELCOM MASIH TAK STABIL...
masih macam dulu.. leh refer entry sini

camna nak update OS Storm ni?

sng je..
just plug in bb korang tu kat pc..
then run Desktop manager..
then Check for Updates..
sure dia akan prompt kata ada new update utk Core Storm 4.7

ok.. selamat mengupdate !!

*tak sabar tunggu Official Release from RIM utk OS 5... Leak Beta dah kuar tapi takmo install sbb byk prob lagi.. but for sure os 5 ada Flick Scrolling mcm iPhone.. muhahaa..

**hati-hati semasa mengupdate OS.. once ko stuck pertengahan jalan (pc terpadam mati letrik/cable tercabut) makanya storm korang tu takkan dapat boot la.. solutionnye, kene install fresh OS.. camna nak install? panjang caranya.. if sesapa nak tau nnti kita sembang2 kat luar...
MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD

1 comment:

Mohd said...

bro, saya x paham camna nak update os storm bole x tolong ajarkan