Monday, November 10, 2008

snippets - Menjadi seorang programmer

masih igt lg time 90an, menjd seorang programmer adalah digeruni....

Satu kerja yg susah..
Bole pecah kepala...

Ye...
Dulu2 mmg susah...
Reference kurang...
Bahasa masih natif...

Tp skrg?
Dah byk tools ada...
Byk reference...

Tp napa masih ramai yg amik IT ni buta kayu?

So pd korang yg amik course IT,silalah pupuk minat...

Jgn ketinggalan...

6 comments:

cendawanintim said...

menjadi isteri kepada programmer lagik susah..hiks!

prebetsabu said...

cendawanintim: tak dinafikan !!!!

Ada Ayrissa said...

prebersabu, leh x wat tuisyen ttg camner nak edit gmbo, camner nak wat layout lawa2, camner nak wat header lawa2...ahahhahah....
slow la bro bab2 nih..huhu..pakai layout n header standard jer...
:((

ciarexoxo (^_^)v said...

Tp napa masih ramai yg amik IT ni buta kayu?...owhhh terasanyeee dgn petikan ini:P saye ni dah 2 thn jd programmer..mostly wat lotus notes..tp ttp xminat jgk..bleh ke gitu?hiks :p

cendawanintim^^agaknye jd suami pd seorg programmer lg sosah..hadusss..bakal suami pon dah mule penin dah ni ;)

Zul said...

huhu.. jadi programmer walaupun banyak tools sekarang ni, basic kena kuat juga. Sekarang pun ramai yang takut programming.

dune1989 said...

wah, baru tahu teman sama bidang ngan abe prebetsabu haha..

ate teman juga programmer tapi web-based la yeop..