Monday, November 28, 2005

Open Apartment??? hampessss....

Such a hectic day today… baru sat tadi aku abis present ngn bakal client tpt keje aku.. projek apalagi.. projek eDriving la….

Sabtu ngn Ahad baru ni, aku byk gak aktiviti.. memula sabtu aku gi hanto videocam yg osak aritu.. siot je.. baru 14 bulan pakai, dah ranap dah.. harap brand je gah.. tp kualitit hancuss gak.. napa la dia tak osak time still ada warranty ek? Saje nak wat aku sekeluarga kopak la tuh… aku gi kat Sony KLCC.. ingat aku nak merewang dalam klcc tu lelama sikit ngn V, tp memandangkan kete aku park ikut suka ati anak bapak aku yg lelaki, so terpaksa aaa kitorang memendekkan masa kitorang merewang kat dalam klcc tu.. tp dalam pada tu, sempat la jugak kitorang jumpa sorang artis laki tu.. dulu famos nyanyi ngn group dia.. pastu dia famos belakon lak.. pastu sekarang ni dah jadik steward (ahhaa.. cam ruangan gosip la plak.. sapa la agaknya artis tu..) . nak dijadikan citer, kitorang terserempak la ngn dia berdating ngn awek dia.. tp overall, sama cocok sama padan la. Yang baguihnya, dorang tu takde la over sgt cam pasangan becinta lain.. takde la nak pegang² depan public (depan public la.. tpt lain aku tak tau la plak…). Apape, pada org tu kalo dia baca, wa caya sama lu.. baguih baguih…

Lps dari KLCC, kitorang runner lak balik PJ.. lepak² sana.. aku penat, tertido.. so tak balik umah sendiri.. tdo selambak kat depan tv umah mak aku..ahahaha…

Pagi ahad (tak berapa nak pagi laa..).. kitorang bergegas balik ke umah tercinta.. lps mandi² and rehat², kitorang turun bawah lak kat dewan umah kitoarng.. kononnya ada open apartment la.. AJK penduduk kitorang wat acara open house la plak…… kene bayo RM15!! Aku tak kesah la bab bayaran tu kalo berbaloi ngn apa yg kita baya.. tp aku dtg sana kol 2++, satu haram makanan pon habis.. tinggal sisa.. tp aku dtg sana kol 2++, satu haram makanan pon habis.. tinggal sisa² je.. ada ke patut?!!! Pinggan plastik pon habis, cawan takde, sudu takde…… geram je aku.. cuba bayangkan.. satu umah collect RM15.. satu blok dah bape umah? Pastu ada bape blok lak apartment tu?hmmm.. nak kata beli hadiah banyak sangat, aku tgk hadiah lucky draw dia hamper2 biasa je… hmmm.. wallahua’lam… tp overall, aku tak pueh hati.. nnti raya aji kalo dia nak wat lagi, aku takmo bayar… “Uik? Duit jamuan raya idulfitri takkan dah abiss?” ahhahahha.. rasakan..

Lps abis makan sisa makanan, aku ngn V gi lak ke Selayang umah kekanda² V. Lps tu dorang plan gi TESCO Saujana Impian.. al maklumla, baru bukak.. dgn harapan ada kot² brg jual murah² lambak, kitorang pon runner la gi Saujana Impian…. Sampai sana, perrrhhhh parking penuh cam tin sardin.. ramai gille gak org area Semenyih ni ek (dulu semenyih ni kan terkenal sbg tpt jin bertendang… ehehhe.. tp tu dulu la.. ahhahaha.. sbb aku pon bakal jadik warga semenyih gak nanti.. tungguuuuuuuuu). Punya la susah nak parking… dan ingatan utk korang sume,

JANGAN NAK MAIN KUANG HAJO AMIK PARKING YG ORG LAIN DAH TUNGGU.. SIAP BAGI SIGNAL… ZAAPPPPP !! TERUS ORG LAIN AMIK PARKING… KUANG ASAM TOLL.

Tp nasib baik bende tu tak jadi kat aku.. jadik kat org lain.. tp kalu kene kat aku, mau aku calar balarrrrrkan aje kete buduss tuh….. gerammm siottttt

Balik TESCO, aku gi la plak singgah umah kakak ipar kat balakong.. sbb dia beli ayam golek tuu kat TESCO tadi.. ahahha.. mentekedarah la akuuuuuuuuuuuuuuu.. nyummy…
Tp apa yg paling aku sesalkan, antara aku ngn yg tercinta, ada sikit kacau bilau.. tp takpe.. asam garam.. salah aku gak..

So dikesempatan ini, izinkan aku membuat pernyataan permohonan maaf secara terbuka terhadap buah hati aku…

“Selama 3 tahun perkenalan kita, dah banyak yg kita lalui bersama.. B tau, B sedar sbg soerang suami, b byk melukakan dan menyakitkan hati V. Dan selama itu jugak, kita dah banyak kali berselisih paham… ada yg kata itu sume asam garam kehidupan suami isteri.. sedangkan lidah lagi tergigit…. So dikesempatan ni, B secara ikhlas nak mintak maaf di atas segala tindak tanduk B yg telah melukakan dan menyakitkan hati V.. maafkan B…”

Aku arini serabut……………

3 comments:

dazzling_948 said...

first nas..aku nak tau sape artis tuh..kekeke..aku ni mmg xpuas hati slagi xdpt gossip secara full coverage..ceceh..hahaa..mmg akupunye smgt inkuiri tu sgt tinggi...kekeke..

2ndly..mak aii..bertuahnya mas dpt ko nas..siap buat pengakuan terbuka di ruangan gossip blog nie..aduila...romantis gitu pakkk...adatlah sikit tergigit lidah tu..jgn sampai berdarah sudah...aku yg solo ni pun kdg2 tergigit lidah sendiri gak..hahaha...

masviona said...

:)syukur...ya Allah ya Tuhan ku sesungguhnya aku bersyukur terhadapmu dgn nikmat² yg telah Kau berikan padaku ini.

miMiE aZim@Sk ^V^ said...

JANGAN NAK MAIN KUANG HAJO AMIK PARKING YG ORG LAIN DAH TUNGGU.. SIAP BAGI SIGNAL… ZAAPPPPP !! TERUS ORG LAIN AMIK PARKING… KUANG ASAM TOLL.

---
saya pernah mengalami situasi begini... kat carrefour subang... punya baik dah bagi signal nak masuk... datang 1 kereta... wira tak silap miE (wira je pong eksen jek lebey.. ) terus masuk parking yg kitaorg tgh baik nyer tunggu... haddoihh.... lepas tuh boleh buat muka tak salah turun keta.. tett tett kunci pintu.. then blah.. haku punya la hangin.. sib baik ada hubby.... dia yg sabokan.. lau idak mmg dah calar balar kereta itew.. buat lah selalau wahai pemandu 'yang berjemah' lain kali calar kete padan muka..!!!!